اقتصادبرگزیده ها

آغاز شمارش معکوس برای برخورد با صادرکنندگان متخلف

امروز طبق اطلاعیه بانک مرکزی آخرین فرصت برای بازگشت ارز صادراتی سال ۹۷ است و تفاوت صادرکننده واقعی و دلالان در این میدان مشخص می‌شود.

پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه از سوی آمریکا علیه کشور و محدودیت‌هایی که در فروش نفت کشور به وجود آمد بازگشت ارز صادرات غیرنفتی اهمیت زیادی پیدا کرد و تامین ارز کالا‌های وارداتی از این منبع در نظر گرفته شد.
اهمیت ارز صادراتی برای دولت به حدی بالا است که به منظور ترغیب صادرکنندگان به بازگشت این ارز‌ها مشوق‌هایی را در نظر گرفت.
بر این اساس بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای اعلام کرد: استفاده از معافیت‌های مالیاتی و پرداخت مشوق‌های صادراتی منوط به بازگشت ارز‌های صادراتی است.
حتی طبق تبصره ۶ لایحه بودجه سال آینده نیز پرداخت هرگونه جایزه و مشوق صادراتی برای صادرکنندگان منوط به حصول اطمینان از برگشت ارز حاصل از صادرات کالا و خدمات به چرخه اقتصاد کشور بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی شد.
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در این باره گفت: اگر برخی محدودیت اعمال می‌شود صرفاً برای افرادی است که از امکانات کشور استفاده کرده‌اند، اما در مقابل از بازگشت ارز خودداری می‌کنند در همین راستا برای برخورد قانونی اسامی آن‌ها به قوه قضاییه ارسال شده است.
بر این اساس بانک مرکزی به منظور مساعدت با صادرکنندگان، مهلت بازگشت ارز صادراتی سال ۹۷ را تا پایان دی ماه ۹۸ تمدید کرد تا تمامی صادرکنندگان سال ۹۷ بتوانند برای آخرین بار، جهت بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی، نسبت به رفع تعهد ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات اقدام کنند.
طبق این اطلاعیه امروز آخرین مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی است و پس از آن با افرادی که ارز‌ها را برنگردانده باشند طبق قانون برخورد می‌شود.
در این باره محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره میزان ارز برگشت داده شده از سوی صادرکنندگان اظهار کرد: از تاریخ ۲۲ فروردین ۹۷ تا پایان آذرماه امسال، ۳۶ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور بازگردانده شد که بیش از ۷۰ درصد از تعهد صادرکنندگان را شامل می‌شود.
وی گفت: این میزان بازگشت ارز، مورد قبول برای بانک مرکزی است و مسئولان این بانک هم تاکید داشتند که صادرکنندگان ارز را به چرخه اقتصادی بر گرداندند به همین دلیل تا پایان دی ماه این مهلت را تمدید کرد تا صادرکنندگان بتوانند کف تعیین شده ارز را واریز کنند تا بتوانند از معافیت مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده خود استفاده کنند.
لاهوتی ادامه داد: با پایان دی ماه، بانک مرکزی اسامی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار خواهد داد و این سازمان بر اساس این لیست نسبت به معافیت صادراتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده اقدام خواهد کرد.
وی درباره ۳۰ درصد باقی مانده از ار‌زهای صادراتی تصریح کرد: نمی‌توان ادعا کرد که این میزان خروج ارز بوده بلکه برخی صادرات به صورت عبور موقت انجام شده که هنوز سازوکار اجرایی آن بین بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و گمرک تعیین نشده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه برخی از صادرکنندگان نیز برگشت ارز آن‌ها به میزان ۷۰ درصد نرسیده و برخی هم مربوط به کالا‌هایی است که صادر شده، اما سررسید نشده است، گفت: در مجموع بین ۵ تا ۱۰ درصد از صادرکنندگان ارز خود را برنگردانند و مابقی افرادی هستند که از کارت‌های یک بار مصرف استفاده کردند که مسئولان باید درباره آن تصمیم گیری کنند.


↓در شبکه های اجتماعی به آرنا نیوز بپیوندید↓

اینستاگرامتلگرام




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا