به گزارش سرویس سیاسی آرنا ، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ایام شهادت امام علی (ع) و شب های قدر، اظهار کرد: امیدوارم با بهره بردن از بهترین شب قدر شب بیست و سوم رمضان بتوانیم در این روزهای سخت نسبت به سلامت جامعه و حیات مردم انجام وظیفه کنیم.
• به کانال تلگرام و پیج اینستاگرام آرنانیوز بپیوندید … ⇒
رییس جمهوری ادامه داد: پیشاپیش از مردم عزیز که در شب نوزدهم، بیست و یکم و امشب که پیش رو داریم قدردانی می کنم چون درهای شب های احیا، دستورالعملها را کاملا رعایت کردند و بسیار منظم و حساب شده و با اصول در مراسم حاضر شدند و قرآن به سر گرفتند. و از همه برگزارکنندگان این مراسم وعاظ، مداحان، مسیولان مساجد و حسینیه ها و بسیج مساجد کمال تشکر را داشته باشیم.
روحانی گفت: در واقع در شرایطی هستیم که نه باید بگذاریم اضطراب در جامعه ایجاد شود و نسبت به آینده ناامیدی و تردید ایجاد شود و همه نه باید بگذاریم شرایطی پیش بیاید که مردم احساس کنند از شرایط خطر این ویروس به طور کامل عبور کردهایم.
دوران ویروس کرونا تمام نشده ولی شرایط ما از دیروز بهتر است
روحانی در ادامه به تلاش برخی برای ایجاد یاس، اضطراب و دلهره جامعه اشاره کرد بطوریکه مردم احساس میکنند گرفتار شرایط بسیار سخت بدون راه حل در زندگی شده اند، اضافه کرد: این شرایط در مردم آثار روانی و تبعات در تصمیمگیری اقتصادی در آینده دارد. مسئولان اجتماعی و هم مسئولان اقتصادی و سیاسی برای مردم روشن توضیح دهند که دوران سختی نگذشته و دوران ویروس تمام نشده و همچنان با یک ویروس خطرناکی روبرو هستیم اما با این حال شرایط ما از دیروز بهتر شده است.
رییس جمهوری با تاکید براینکه شرایط ما نسبت به اوایل بهتر شده است، تصریح کرد: اوایل اسفند گذشته را نگاه کنید ببینید چه اضطراب و به هم ریختگی بود و کسی نمیدانست چگونه باید عمل و مقابله کند و راه حل چیست و اینکه پنهان بودن این ویروس چقدر است یکی میگفت ۵ روز و دیگری می گفت ۱۵ روز. نمیدانستیم علائم ویروس چیست یکی میگفت سرفه و دیگری می گفت تب بالا.
وی ادامه داد: در این مدت مهارت مردم و کادر درمانی ما به مراتب بالا رفته است و به خوبی پرستاران و پزشکان این ویروس را میشناسند و علائم این بیماری را میدانند. روزهای اول نمیدانستند سردرد، درد عضلات، از دست رفتن چشایی و بویایی هم می تواند علائم ابتلا به ویروس کرونا باشد و فقط به سرفه و تب و تنگی نفس اکتفا شده بود.
مراسم روز قدس در تهران به شکل نمادین و خودرویی است
رییسجمهور از برگزاری روز قدس در تهران به شکل خودرویی خبر داد و تاکید کرد: قرار است مسئولیت این مراسم را سپاه برعهده بگیرد و از یک مبدا تا انتهایی از طریق خودرو حضور داشته باشیم که یک حرکت تبلیغاتی است.
روحانی در بخش پایانی صحبتهای خود در مورد تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد برگزاری روز قدس گفت: در ۲۱۸ شهرستانی که در مناطق سفید قرار دارند، میتوان نمازجمعه برگزار کرد، در آنها نیز میتوان روز قدس را با مراعات همه چارچوبها و پروتکلهای بهداشتی برگزار کرد. البته مراسم روز قدس، نه به عنوان راهپیمایی بلکه به شکل اجتماع در مکان نمازجمعه در مناطق سفید برگزار میشود.
وی در مورد برگزاری روز قدس در تهران هم اظهار داشت: در مورد شهر تهران دستورالعمل دیگری مدنظر داریم چون شرایط قرمز است و نمازجمعه هم نداریم. اما تهران پایتخت است و نمیشود کاری نکرد. قرار است مسئولیت را سپاه برعهده بگیرد و از یک مبدا تا انتهایی از طریق خودرو حضور داشته باشیم که یک حرکت تبلیغاتی است.
رییسجمهور اضافه کرد: در خودرو هم سرود خوانده میشود و هم میتوان پرچم در دست داشته باشیم. در واقع یک مراسم نمادینی از طریق خودروها انجام میشود و سپاه مسئولیت آن را برعهده گرفته است.
نماز عید فطر هفته بعد برگزار می شود
روحانی در مورد برگزاری نماز عید فطر هم تصریح کرد: در مورد روز عید فطر که هفته بعد خواهد بود، بنا شد در سراسر کشور نماز عید فطر باشد اما در مکانهایی که اجتماع بزرگ مثل مصلیها برگزار میشود، برای رعایت مسائل بهداشتی انجام نشود اما مساجد، محلات و حسینیهها نماز را با رعایت پروتکلها بخوانند. میتوان این نماز را هم در خانهها به شکل جمعی یا فردی خواند.
رییس جمهوری درباره بازگشایی اماکن مذهبی و متبرکه از جمله حرم رضوی (ع)، حرم حضرت معصومه (س)، شاه چراغ (ع)، شاه عبدالعظیم حسنی (ع) و دیگر اماکن متبرکه خاطرنشان کرد: قرار شد بعد از ماه رمضان اماکن متبرکه و مذهبی در چارچوب دستورالعملها که وزارت بهداشت به آنها داده، حرمها و صحنهایشان باز شود اما رواقها بسته است.
وی افزود: سه ساعت صبح و سه ساعت عصر صحنها باز میشود، توقفها زیاد نداشته باشند، توقفها کوتاه باشد و زیارت انجام شود. رستورانها هم در چارچوب پروتکلها بعد ماه رمضان باز میشوند. کنکور دانشگاه در قالب پروتکلی که برای اجرا ابلاغ میشود، انجام میشود.
دانشگاهها از ۱۷ خرداد فعالیت خود را آغاز میکنند| آغاز فعالیتهای ورزشی بدون تماشاگر
روحانی در مورد بازگشایی دانشگاهها هم ابراز کرد: دانشگاهها به غیر از دانشگاههای پزشکی که شرایط دیگری دارند و الان هم فعال هستند، از ۱۷ خرداد فعالیت خود را آغاز میکنند؛ هم برای کارگاهها، آزمایشگاهها و مواردی که لازم است و هم برای امتحانات.
وی در مورد فعالیتهای ورزشی هم بیان کرد: فعالیتهای ورزشی در چارچوب پروتکلها آغاز میشود البته فعالیتهایی که بدون تماشاچی است و اجتماع مردم و تماشاچی نخواهد داشت. چارچوب و پروتکل را وزرات بهداشت اعلام خواهد کرد.
رییسجمهوری در مورد هتلها هم یادآور شد: هتلها بسته نیستند. قسمت رستوران هتلها بسته بود که بعد از ماه رمضان همانطور که رستورانها باز میشود، هتلها هم فعالتر میشوند.