آرنا نیوز :: استعفای دولت لبنان به گونه ای رقم خورد که حسان دیاب پس از انفجار بیروت اعلام کرد: برای خارج شدن از بحران لبنان انتخابات پارلمانی صورت گیرد
به گزارش سرویس بین الملل آرنا ، سرنوشت دولت حسان دیاب زمانی بسته شد که وی چهار روز پس از انفجار بیروت در سخنانی که از قبل آماده کرده بود اعلام کرد که دولت وی برای برون رفت از بحران لبنان پیشنهاد میدهد که دو ماه بعد، انتخابات پارلمانی جدید برگزار شود و دولت وی پس از آن کنار رود. وی در متن سخنرانی خود آورده بود: خروج از بحران اساسی کشور جز با انتخابات پارلمانی زودهنگام با هدف ایجاد طبقه سیاسی جدید و پارلمان جدید، میسر نمیشود.
این پیشنهاد وی خشم روسای فراکسیونهای پارلمان را برانگیخت و همه آنها متفقا، متحد و مصمم شدند تا چتر حمایتی پارلمان از دولت حسان دیاب برداشته شود و گفته میشود نبیه بری، رییس پارلمان از طریق غازی وزنی، “وزیر اقتصاد” نیز پیام داده بود که با استعفای او مخالفتی ندارد. به نظر میرسد پیشنهاد حسان دیاب و واکنش پارلمانیها آنقدر سخت بود که فراکسیون حزبالله در پارلمان نیز دیگر کاری از دستش برنمیآمد.
پیشنهاد دیاب به عنوان مسئول اجرایی دولت، دخالت آشکار در سرنوشت قوه مقننه تلقی میشد در حالی که وی پیش از آن هیچگونه مشورتی با پارلمانیها برای این پیشنهاد نکرده بود. همین امر باعث شد که وی برای عبور از تنهایی و انسداد سیاسی دولت، چارهای جز استعفای زود هنگام نبیند. منابع مطلع لبنان تاکید دارند به رغم انفجار بزرگ بیروت اگر چنین اقدامی از سوی حسان دیاب صورت نمیگرفت، حکومت وی حالا حالاها ادامه حیات میداد.
همین امر ثابت میکند که تغییر طبقات طایفی سیاسی حاکم در لبنان که بسیاری از آنها در مظان اتهام فساد اقتصادی در کشور هستند، کاری بس دشوار است، این در حالی است که ماههای اخیر این کشور شاهد تظاهرات سیاسی مبنی بر تغییر نظام طایفی بوده است.
شکی نیست که ایجاد بحران سیاسی یا خلاء سیاسی در این کشور در زمان بزرگترین فاجعه لبنان و در حالی که این کشور ماهها است که از بحران سیاسی و اقتصادی رنج میبرد، کاری غیر منطقی بوده است و همه گمانه زنیها مبنی بر آن بود که دولت حسان دیاب در مقابل تلاش برای سرنگونی مقاومت خواهد کرد اما تند بادی که از سوی پارلمان لبنان به سوی وی وزیدن گرفت کار را بر او بسیار سخت کرد و راهی جز خروج آبرومندانه از مسند نخست وزیری پیدا نکرد.
هنوز کسی نمیداند که پوست خربزه طرح انتخابات زود هنگام پارلمان لبنان را چه کسی زیر پای حسان دیاب انداخته است اما منابع مطلع و موثق خبری تاکید دارند که حتی به وی پیشنهاد شد تا از طرح انتخابات زود هنگام عقب نشینی کند اما به نظر میرسید که چون سقوطش را دیگر حتمی میدانست برای حفظ حرمت خودش و کابینهاش طرح عقب نشینی از طرح را رد میکند. این در حالی است که موضوع تغییر نظام طایفی لبنان و تدوین قانون انتخابات پارلمانی جدید به دور از نظام طایفی از مطالبات جدی مردم لبنان است اما چه کسی است که نداند تغییر نظام طایفی به منزله سقوط طبقه سیاسیای است که بیش از سی سال حکومت بی چون و چرا بر لبنان دارند و در دل همین حاکمیت بی پاسخ، نظام فاسد اقتصادی نیز شکل گرفته است.
آیا حسان دیاب نمیدانسته است که با طرح انتخابات زودهنگام پارلمانی با چه کسانی شاخ به شاخ میشود ؟ آیا او که خود در دل همین نظام سیاسی رشد و بلوغ سیاسی پیدا کرده است نمیدانست که رهبران طایفی در لبنان به این سادگیها از خر مراد پیاده نمیشوند و بدون در نظر گرفتن فاجعه بزرگ بیروت تا سقوط دولت برای حفظ منافع سیاسی خود در دل نظام طایفی سیاسی و پارلمان سیاسی طایفی پیش خواهند رفت؟