جامعه

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش: مدیران مدارس برای مواجهه با هر شرایطی آماده باشند

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش گفت: در شیوه نامه بازگشایی مدارس اعلام شده که مدیران برای مواجهه با هرشرایطی آماده باشند و در این روند سیال هرروزی لازم بود وارد صحنه شوند.

به گزارش سرویس جامعه آرنا ، مرضیه مسگر زاده گفت: دو سیاست کلان در آموزش و پرورش وجود دارد که از منظر عدالت آموزشی قابل بازبینی و توجه است. نخست دسترسی به فرصت برابر آموزشی و دوم سیاست کیفیت بخشی به آموزش و تربیت با اولویت مدارس دولتی است.

وی افزود: در سیاست اول لازم است بدانیم اولین موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که هیچ فرد لازم التعلیمی نباید از چرخه آموزش و پرورش باز بماند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه طبیعتا حساسیت های ویژه ای به ویژه در مناطق محروم وجود دارد و در بازماندگی از تحصیل نقش ایفا می کند گفت: اما درباره سیاست کیفیت بخشی باید گفت توجه به کیفیت آموزشی نیازمند توجه به چند مولفه است؛ نخست نیروی انسانی است که کلیدی ترین بخش است. معلم نیروی حیات بخش آموزش است.

مسگرزاده افزود: دومین مولفه نقش مدیریتی مدرسه است اگر رهبری مدرسه از توان لازم برخوردار نشود تمام مولفه ها هم کنار هم جمع شوند، نمی توانند کیفیت را به درستی تضمین کنند.

وی با اشاره به اینکه موفقیت یک دانش آموز فارغ التحصیل، الزاما در گروی راهیابی به دانشگاه و کنکور نیست گفت: آموزش و پرورش را در شرایطی اداره می کنیم که به جهت تامین نیروی انسانی در بحران به سر می برد. زمانی می توان از کیفیت سخن گفت که امکان جذب نیروی با صلاحیت وجود داشته باشد. سیاست گذاران نظام ما به ویژه نمایندگان مجلس باید توجه کنند که باید فضا برای جذب نیروی باصلاحیت باز شود.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش افزود: ما تقریبا از سال ۷۷ به بعد دیگر جذب فراگیری در آموزش و پرورش نداشته ایم. راهکارهای مختلفی چون برگزاری آزمون استخدامی برای ورود نیرو انجام شده اما میزان ورودی با خروجی فاصله بسیار دارد. اکنون نیروی انسانی از طریق دعوت به کار بازنشستگان، سرباز معلمان و … تامین می شود.

مسگرزاده با بیان اینکه باید دوره های آموزشی توان افزایی برای معلمان برگزار شود گفت: نیروی ورودی باید ارتقاء یابد.

وی افزود: چندسالی است که یک برنامه جامعی در آموزش و پرورش تدوین شده و مراحل آزمایشی اش را طی کرده و امسال در الگوی بازمهندسی صورت گرفته اجرا خواهد شد که تعالی مدیریت مدرسه است. انتظار می رود هر مدرسه ای به تنهایی با استفاده از استقرار یک سیستم بهبود مدیریت، فرایند ارتقای مدیریت آموزش را محقق کند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش برنامه آموزش و پرورش در واکنش به اظهارات فانی مبنی بر اینکه آموزش و پرورش باید جایی باشد که مردم هستند گفت: در شیوه نامه بازگشایی مدارس اعلام شده بود مدیران برای مواجهه با هرشرایطی آماده باشند و در این روند سیال هرروزی لازم بود وارد صحنه شوند.

وی افزود: اتفاقا می خواهیم جایی باشیم که مردم هستند. از روش های مختلف استفاده می کنیم. اصل بر آموزش حضوری است اما آموزش با روش های دیگر هم هست تا هردانش آموزی در هرجایی بود حاضر و در کنارش باشیم.

وی در ادامه گفت که همه صاحبنظران اذعان دارند پایه های هفتم تا نهم بسیار مهم است و برای آنکه بچه ها لذت بیشتری از آموزش ببرند باید آموزش عملی و تئوری را ترکیب کنیم. طرح و برنامه های متوسطه اول چندسالی است در همین راستا دنبال می شود و از این منظر است که باید آموزش نظری و عملی را با هم آمیخته کنند


↓در شبکه های اجتماعی به آرنا نیوز بپیوندید↓

اینستاگرامتلگرام




نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا