به گزارش سرویس سیاسی آرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت با اشاره به پایان سال میلادی گفت: فردا آخرین روز سال میلادی و روز جمعه نخستین روز سال ۲۰۲۱ است که امیدواریم برای همه کشورهایی که آغاز سالشان در این روزها خواهد بود و کسانی که مرتبط با حضرت عیسی مسیح بوده و از جمله ما مسلمانان که معتقد به رسالت و نوبت آن پیامبر عظیمالشان هستند، همه بتوانند از راه و شیوه آن بزرگوار بهره بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه سال میلادی ۲۰۲۰، سال سختی برای همه کشورهای جهان بود، اظهار کرد: از آغاز این سال و حتی پایان سال ۲۰۱۹، گرفتار ویروسی شدند که در یک قرن گذشته بینظیر بود. فرهنگ، آموزش، روابط اقتصادی جامعه و… دچار مشکل شدند. همه کشورهای دنیا از نظر اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و سلامت جامعه دارای مشکلات بزرگی هستند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ۱۰ ماه از این مسئله گذشته و وارد ماه یازدهم شدیم، تصریح کرد: باید تلاش شود از این مشکل فاصله گرفت. روزی که اعتماد عمومی برای پایان کرونا قرار داد، معلوم نیست و مشخص نیست در چه شرایطی بگوییم این مشکل پایان یافته است.
روحانی ادامه داد: خوشحالیم کادر درمان و مردم و همه نیروها، بسیج و سپاه و… با همه توان و امکانات وارد صحنه شدند. از آنها و وزارت بهداشت تشکر میکنیم.
وی با اشاره به سالگرد شهادت سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: در سالی که فردا به پایان میرسد، با یک غم و درد روبهرو هستیم. ما سال گذشته با شهادت سردار بزرگ، با یک ترور وحشیانه روبهرو شدیم که توسط مقامات آمریکایی از جمله رئیسجمهور و وزیر خارجه این کشور که این دو از مسئولین این جنایت هستند، انجام شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه دیگران هم در این جنایت شریک و سهیم هستند، ادامه داد: ملت ما دست از آنها نخواهند کشید و این حق مردم ما است که از خون عزیز خود انتقام گرفته و از حقوق مسلم آن بزرگوار دفاع کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: شهادت شهید سلیمانی انتقام از جمهوری اسلامی و انتقام از ملتهای منطقه و استقلال کشورهای منطقه بود. انتقام از ملتهای بزرگی بود که در برابر توطئهها و صهیونیزم ایستادند و توطئه را شکستند.
داعش مزدور صهیونیستها و آمریکاییها بود
رئیس جمهور با بیان اینکه آنها نمیخواستند مسئله داعش اینگونه تمام شود، اضافه کرد: داعش مزدور صهیونیستها و آمریکاییها بود. اینها وقتی زخمی شدند اسراییلیها آن را به خاک خود برده و مداوا کردند و هر جا هم به اسلحه نیاز داشتند به آنان اسلحه دادند. کسی که از به همریختگی و ناامنی منطقه استفاده نخست را میبرد، صهیونبیستها و بعد آمریکا هستند.
وی افزود: از ناامنی یمن، سوریه، عراق، لبنان و افغانستان کسی جز صهیونیستها نفع نمیبرد؛ همه کشورهای منطقه از ناامنی ضرر میکنند. آنان با ترور شهید سلیمانی میخواستند از مرد بزرگی انتقام بگیرند که در مقابل آنان به خوبی و با درایت میایستاد. بعضی فکر میکنند سردار یک شجاع کم نظیر بود؛ این درست است، اما تنها شهامت نیست بلکه درایت او هم مهم است.
رئیس جمهور با اشاره به سابقه آشنایی خود با سردار شهید سلیمانی گفت: از زمان جنگ در سال ۶۲ از نزدیک در دفاع هشت ساله او را میدیدم و بعد در این سالها مسئولتهایی داشت و من هم مسئولیتهایی داشتم. از ۸۶ و ۸۷ یکدیگر را در مقاطعی میدیدیم و از زمان ریاست جمهوری هم با ایشان ملاقاتهای زیادی داشتم.
روحانی گفت: او مردی با تدبیر و اهل تحلیل بود؛ سیاست منطقه و جهان را درک میکرد و به معنای واقعی کلمه معتدل بود و نه در این خط و نه در خط دیگر بود و نه چپ و نه راست بود. هیچ جناحی او را نمیتواند متعلق به خود بداند. او یک قهرمان ملی است. یک افتخار برای ملت ایران، ملتهای منطقه و ملتهای مسلمان است. آنها میخواستند این قهرمان ملی را بگیرند در حالیکه اشتباه کردند و این قهرمان ابدی و تاریخی شد.
وی یادآورشد: شهید سلیمانی برای همیشه در تاریخ ما یکی از قهرمانان بزرگ تاریخی ما است. چه در دفاع مقدس که شبانهروز تلاش میکرد و بعد از آن در امنیت منطقه شرق، مرزها و بعد هم برای کمک به مسائل منطقه و ملتهای مسلمان در این منطقه شبانهروز تلاش میکرد.
روحانی با بیان اینکه خلوص سردار سلیمانی از کلام، عمل و بیان وی کاملاً مشهود بود، گفت: سردار سلیمانی فردی بود که نه بهدنبال چیزی برای خودش بود و نه بهدنبال مقام و موقعیت بود. من از یادم نمیرود آن لحظات اولیهای که داعش آمد و بر موصل مسلط شد و شروع به حمله به سامرا، کاظمین، کربلا، نجف کردند، و زمانی که مشخص نبود عراق چه وضعیتی دارد، با همه اخلاص و وجود به صحنه رفت.
رئیس جمهور ادامه داد: یک زمانی خود سردار سلیمانی برای من تعریف میکرد که در آن شبها به منطقه سبز رفته بود. بسیاری از افرادی که از مسئولین عراق بودند از این منطقه سبز فرار کرده بودند و کسی در این منطقه نبوده است. شهید سلیمانی تک و تنها در این شرایط سخت با آن نیروهای مخلص آمدند، البته در عراق مردم به صحنه آمدند، مرجعیت فتوا داد و همه اینها در کنار هم قرار گرفت.
وی افزود: زمانی که اربیل در حال سقوط بود همه اینها که در کردستان عراق شعار میدادند و شعار میدهند، همه فرار کرده بودند. در شرایطی که همه از اسم داعش میترسیدند و فرار میکردند، کسی که در شب و روز در بیابانهای کردستان عراق تک و تنها همه نیروها را جمع میکرد سردار سلیمانی بود.
روحانی با بیان اینکه شهید سلیمانی واقعا حق بزرگی به گردن استقلال و ثبات این منطقه منطقه دارد، گفت: مرجع شریف و عتبات عالیات علیهمالسلام حتما شهید سلیمانی را مورد لطف خاص خودشان قرار دادهاند و خواهند داد. آن دو امام بزرگوار ما در سامرا و کاظمین، مولای ما امیرالمومنین، حضرت ابی عبدالله، مرجع شریف ۶ امام در آنجا بود و همه اینها در خطر بودند و اینها رحم نمیکردند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: داعش همان کسانی بودند که سامرا را تخریب کرده بودند نه اینکه فقط گنبد، گلدسته و ضریح را تخریب کرده باشند. حتی قبر مطهر و سنگ قبر هم شکافته شده بود. اینها تا این حد بیرحم بودند که به هیچ اصولی معتقد نبودند. این افراد پرورش یافته استکبار و صهیونیستها بودند و میخواستند منطقه را بهم بریزند و شهید سلیمانی نقش بزرگی داشت. البته آمریکاییها و صهیونیستها از ابتدا از شهید سلیمانی عصبانی بودند.
روحانی گفت: افراد دیگری هم بودند که منافعشان در منطقه در خطر بود و آنها هم از شهید سلیمانی عصبانی بودند و در واقع از این شخصیت و کسی که نقشههای آنها را در طول این مدت به هم ریخت، انتقام گرفتند.
وی بیان کرد: از سال ۲۰۰۱ از زمان حمله آنها به افغانستان و عراق و تا ظهور داعش همه جا شهید سلیمانی با همه وجود در صحنه فعال بود و محاسبه نمیکرد که الان که در کشوری به میدان رفته است. زمانی در کشور خودش است و از این شهر به آن شهر میرود. ولی شهید سلیمانی به منطقه و از این کشور به آن کشور میرفت. شهید سلیمانی یک شخصیت کمنظیر هم از لحاظ فهم، درک و تحلیل و هم از لحاظ بلندنظری بود.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در طول سالیانی دراز صحبتها و جلسات متعددی با وی داشتیم. هیچ زمانی من ندیدم که به سمت این جناح یا آن جناح برود. همواره یک مسیر اعتدال ملی را طی میکرد.
وی گفت: در شبهای احیا، کسی خطی نمیشناسد هر کسی هر جا که یک مراسم باشکوهی هست، همه به آنجا میروند، آنجا خطی نیست و همه از چپ و راست و این جناح و آن جناح همه در کنار هم نشستهاند و خطی وجود ندارد. وقتی فصل حج فرا میرسد خطی وجود ندارد و همه برای مراسم حج میروند. در روز اربعین یا روز عاشورا ما به مراسم عزاداری میرویم و خطی وجود ندارد. شهید سلیمانی اینچنین بود، ملت و منطقه و اسلام و رهبری را میدید و اینطور نبود که به فکر این و آن یا به فکر این جناح و آن جناح باشد و این یکی از افتخارات بزرگ ما بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی به اخلاص و شهامت و فداکاری وی پاسخ دادند، اظهار داشت: شهادت سردار سلیمانی منطقه را تکان داد. اولین پاسخ به این جلادین کاخ سفید را مردم عراق دادند و در تشیع جنازه ایشان در بغداد، کربلا و نجف، با شور و عشق آمدند؛ هم برای شهید سلیمانی و هم شهید ابومهدی المهندس که از یاران شهید سلیمانی و فعالان صحنه عراق بود.
با تشیع شهید سلیمانی، آمریکاییها سیلی خوردند
وی با اشاره به تشیع پرشور پیکر شهید سلیمانی در شهرهای مختلف ایران گفت: با تشیع شهید سلیمانی، آمریکاییها تودهنی و سیلی خوردند. عینالاسد سیلی کوچکی بود. حضور مردم سیلی بزرگ و تودهنی بود. ترامپ و اسرائیل فکر نمیکردند تمام ایران، عراق، لبنان و منطقه به خیابان بیایند. پاسخ اصلی و قاطع در برابر این جنایت را مردم ایران و منطقه به خوبی و به بهترین، شکوهمندترین و با عظمتترین شکل ممکن دادند.
به گفته روحانی، بعد پارلمان عراق قدم بزرگی برداشت. آمریکاییها فکر نمیکردند سردار بزرگی را در عراق شهید کنند و بعد نمایندگان پارلمان رای به خروج آنها دهند. فکر میکردند در عراق جایگاهی دارند. پارلمانی عراق با رای خود کار بزرگی انجام داد.
رئیس جمهور اضافه کرد: هدف دشمن این بود که مقاومت در منطقه را بشکند. آنها میخواستند بگویند مردم عراق، سوریه، یمن، افغانستان و همه کشورهایی که سردار سلیمانی در آنها نفوذ داشت و جهاد کرده بود، مایوس شوند که به عکس شد. روحیه مقاومت در تمام این کشورها بیشتر شد. خون شهدا به زمین ریخته نمیشود، دمیده میشود. آدمها را میسازد.
وی افزود: شهید سلیمانی هست و در تاریخ نمیمیرد. ایشان شهید زنده تاریخ است. آنها ایشان را ابدی کردند و صحنه مقاومت با همان شور و اشتیاق و حتی قدرت بیشتر به کارش ادامه میدهد.
روحانی خاطرنشان کرد: شما دست سردار ما را قطع کردید، باید پای شما را از این منطقه قطع کرد. تا وقتی در این منطقه حضور دارید، انتقام نهایی را نگرفتیم. وقتی پای شما در این منطقه قطع شود، ما انتقام نهایی را گرفتیم.
وی بپایان ترامپ را یکی از آثار این کار وقیحانه و احمقانه عنوان کرد و گفت: تا چند روز دیگر دوران حکومت این قاتل وحشی و دیوانه به پایان میرسد و کل تاریخ و حکومتش به زبالهدان تاریخ میرود. از این مسئله بسیار خوشحالیم. البته این کار ما و ملتهای منطقه نبود بلکه کار مردم آمریکا بود. مردم آمریکا فهمیدند او لیاقت ندارد و رقیبش را به قدرت رساندند. شرایط بعد از ترامپ شرایط بهتری برای مردم منطقه خواهد بود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش دوقطبیهای ایجاد شده در کشور را به مصلحت به کشور، درست و واقعی ندانست و عنوان کرد: نباید ذهن جامعه را به این دو قطبیها مشغول کنیم. این دوقطبیها ناصحیح و کاذب است. یکی میگوید نفت را کم بفروشیم و یکی میگوید زیاد بفروشیم.
نفتمان را باید تولید و بعد در حداکثر ممکن صادر کنیم و این حق ماست.
روحانی اضافه کرد: میگویید به جای آنکه حقمان را پس بگیریم، پس نگیریم. اگر الان بتوانیم، میگویم این کار بکنیم. هر وقت وزیر نفت بگوید دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه میتوانیم صادر کنیم، ما آمادهایم. بعد میگویند پول نفت در بودجه خرج نشود. این حرف درست است، ولی لغت آن غلط است.
رشد ۷۰ درصدی بودجه عمرانی در دولت تدبیر و امید
وی گفت: نفت را حتیالامکان نباید در بودجه جاری استفاده کرد. نفت را باید فروخت و سرمایهگذاری کرد. مقداری در صندوق میرود. مقداری باید در صنعت نفت سرمایهگذاری شود که مقداری عقب است و این صنعت نیازمند سرمایهگذاری و نشاط است.
روحانی به بودجه عمرانی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اگر بودجه عمرانی باید انجام شود، چرا ۵۰ هزار میلیارد تومان؟ چرا ۱۰۰ هزار میلیارد، ۲۰۰ هزار میلیارد و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نگذاریم؟ تاکنون ۶۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد رشد داشته است.
وی به بودجه عمرانی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اگر بودجه عمرانی باید انجام شود، چرا ۵۰ هزار میلیارد تومان؟ چرا ۱۰۰ هزار میلیارد، ۲۰۰ هزار میلیارد و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نگذاریم؟ تاکنون ۶۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۰ درصد رشد داشته است.
رئیس جمهور اظهار کرد: در این شرایط جنگ اقتصادی که میخواستند همه چیز را قفل کنند، حتی یک روز حقوق کارمندی تاخیر نداشته است و سر ماه حقوق پرداخت شد در حالی که آن موقع که بالاترین میزان درآمد نفتی را داشتیم پرداخت حقوق تا چند روز تاخیر میافتاد.
وی با بیان اینکه اوراق را در این دولت به جایگاه واقعیاش رساندیم، گفت: اوراق در کشور ما هیچ ارزشی نداشت. نه سودش معلوم بود و نه اصلش؛ اما ما اوراق به جایگاهش نشاندیم. امروز اوراق عین پول میماند و به اندازه پول ارزش دارد. سود و اصل اوراق دولت در همان روز پرداخت میشود و حتی یک روز تاخیر نداشته است.
رئیس جمهور گفت: این کار عظیم اقتصادی دولت بود که متاسفانه نسبت به این مسائل اصلی و مهم کمتر صحت میشود. اوراق را جایگزین پول نقد کردیم. معنای واقعی اوراق، یعنی قرض گرفتن از مردم بدین صورت که از ملت قرض میگیریم وبا سود به ملت برمیگردانیم.
روحانی با بیان اینکه در این سالهای سخت از بانک مرکزی یک قران استقراض نکردیم و نمیکنیم، افزود: مقداری پول است که در بودجه میآید و آخر سال هم با بانک مرکزی تسویه میشود اصلا استقراضی از بانک مرکزی نکرده و نمیکنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این شرایط اینکه نفت را بفروشیم و آن را وارد توسعه کشور کنیم بسیار خوب است، گفت: امسال اعلام کردیم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت میفروشیم و مقداری که بیشتر فروختیم صرف توسعه کشور یا صرف توانمندسازی افراد مستضعف میکنیم.
دولت تدبیر و امید حامی محرومان نبوده است
وی یادآورشد: هیچ دولتی بعد از انقلاب نمیتواند ادعا کند مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی اقشار کم درآمد جامعه بود و نمونه بارز آن برق و گاز و آب امید است. آب و برق و گاز را هم با هدف کمک به مردم و هم کاهش مصرف مجانی کردیم.
رئیس جمهور ادامه داد: نفت را حتما باید بفروشیم و آن را صرف بودجه عمرانی و توسعه کشور و توانمندسازی برخی افراد دارای مشکل کنیم نه اینکه در امور جاری خرج شود. این دیگر دو قطب نمیخواهد که میگویند.
روحانی با تاکید بر لزوم تشریح این موفقیتها برای مردم از سوی رسانه ملی گفت: درآمد نانو تکنولوژی از سال ۹۲ تا امسال هفت برابر شده است و مسئولان ستاد نانوتکنولوژی اعلام کردند اگر تحریم نبود تا ۱۴۰۴ حداقل یک میلیارد دلار محصولات نانو تکنولوژی صادر میکردیم البته الان هم صادر میکنیم.
وی یادآورشد: ما باید نفت را بفروشیم در بیوتکنولوژی آی سی تی و هوافضا صرف کنیم. تا هم در داخل بینیاز شویم و هم صادر کنیم و حتی در بخش کشاورزی شرایط موارد مورد نیاز حتما باید متحول شود. اینکه نفت بفروشیم حقوق کارمند بدهیم غلط است، اما نفت را بفروشیم نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی را توسعه دهیم، حتما درست است.
رئیس جمهور با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر اینکه دولت در سال آخر خیلی میخواهد نفت بفروشد، گفت: اتفاقا دولت خیلی کار خوبی میکند اگر من بودم میگفتم چرا دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه باید میزان آن را به دو میلیون و ۵۰۰ هزار و حتی سه میلیون بشکه افزایش بدهید. «دولت میگوید من میتوانم، مجلس بگوید باریک الله به دولت. دولت میگوید سیلی میزنم دهن دشمن، من میگویم دو تا سیلی بزن.»
وی افزود: بعضیها میگویند دولت سال دیگر نیست که میگویم نه؛ نصف سال آینده هستیم و نشان میدهیم که هم میتوانیم نفت را تولید و هم صادر کنیم.
باید هم واکسن بسازیم و هم وارد کنیم
روحانی با اشاره به برخی اظهارات درباره تولید یا واردات واکسن کرونا گفت: اینکه بحث میشود واکسن را از خارج وارد کنیم یا تولید، مثل این است زمان جنگ بگوییم اسلحه باید داخلی باشد یا خارجی. در حالی که در دوران دفاع مقدس هم گلوله توپ و خمپاره وارد میکردیم هم میساختیم و سالهای آخر هم موشک وارد میکردیم و هم میساختیم؛ بنابراین هم واکسن باید وارد کنیم و هم بسازیم.
وی اضافه کرد: اگر به خودکفایی کامل رسیدیم نیاز به وارد کردن نیست. اما زمانی که هنوز راه مشخص نیست و کسی نمیداند واکسنی که شروع کردیم چند ماه طول میکشد تا واکسیناسیون در سطح وسیع در کشور انجام شود، بهتر است واکسن آمادهای که میتوانیم وارد کرده و سه هفته دیگر واکسیناسیون را شروع کنیم، دولت در این زمینه تردید نمیکند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اینکه یکی میگوید واکسن داخلی ارزش ندارد این درست نیست، معیار ما وزارت بهداشت و درمان است اگر متخصصان گفتند واکسن خارجی مورد اعتماد است، وارد میکنیم و اگر گفتند واکسن داخلی مورد اعتماد است تولید میکنیم.
روحانی د با اشاره به افتتاح طرحهای بزرگ پتروشیمی در پنج شنبه گذشته گفت: امسال قرار بود تا پایان سال ۱۷ طرح پتروشیمی افتتاح شود که هفته گذشته دهمین طرح افتتاح شد و هفت طرح دیگر تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد و این افتخار بسیار بزرگی است.
وی با بیان اینکه تولید پتروشیمی ما در سال اینده تقریبا دو برابر میشود، گفت: ارزش پتروشیمی ما در سال ۹۲، ۱۱ میلیارد دلار بود و این رقم سال آینده به ۲۵ میلیارد دلار میرسد. این افتخار متعلق به حسن روحانی و این دولت نیست بلکه افتخار برای ملت، صنعتگران، جوانان و دانشمندان است و بیاییم این افتخار ملی را بیان کنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: فردا پنجشنبه هم طرحهای مهم آب و برق را افتتاح میکنیم و سد بزرگی باارزش ویژه بهرهبرداری میشود که سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب را به دریاچه ارومیه میرساند.
روحانی احیای دریاچه ارومیه را نخستین مصوبه دولت یازدهم و جزو شعارهای دولت تدبیر وامید برشمرد و گفت: تونل عظیمی هم درحال ساخت است که تا پایان امسال یا آغاز سال آینده این کار انجام میشود.
وی ادامه داد: مردم بدانند در این دولت فردا چهل و هشتمین سد ملی افتتاح میشود و تا پایان دولت امیدواریم به ۵۷ سد برسد. کل سدهای بعد انقلاب تا دولت یازدهم، ۱۲۵ سد بود و در این دولت ۵۷ صد به بهره برداری میرسد و نزدیک به ۵۰درصد سدهایی است که تا قبل از دولت به بهره برداری میرسد و این افتخار مهندسان و افرادی است که تلاش میکنند