اواخر آذر امسال زنی میانسال در تماس با پلیس از قتل پسرش مسعود در خانه خبر داد.
پس از این گزارش، مأموران کلانتری ۱۱ شهر قدس بههمراه تیم جنایی پلیس آگاهی راهی محل حادثه شدند و در نخستین بررسیها با جسد خونین پسر جوانی در اتاق پذیرایی رو به رو شدند که با ۹ ضربه چاقو به قتل رسیده بود.
مادر مقتول گفت: “من چند ساعتی خانه نبودم، اما پسر بزرگم ایوب به همراه مسعود در خانه بودند وقتی برگشتم با جسد پسرم روبهرو شدم و از برادرش نیز خبری نبود. این زن ادامه داد: پسر بزرگم مدتی قبل از همسرش جدا شد و با وجود اینکه دو فرزند داشت آنها را رها کرد و به خانه ما آمد و با من و برادرش زندگی میکرد البته آنها بیشتر اوقات با هم درگیری و اختلاف داشتند.”
بدین ترتیب این فرضیه که ایوب در این جنایت دست داشته باشد قوت گرفت و ردیابیها برای دستگیری وی ادامه یافت. تا اینکه حدود یک هفته بعد ایوب در مخفیگاهش دستگیر شد.
متهم در بازجوییها به قتل برادرش اعتراف کرد و گفت: “من بهخاطر اعتیاد از همسرم جدا شدم و به خانه پدریام برگشتم. برادرم مسعود هم معتاد بود. او همیشه دوستانش را برای مصرف مواد به خانه میآورد وقتی او با دوستانش میآمد مادرم خانه را ترک میکرد و به خانه همسایهها یا دوستانش میرفت.
من سر این موضوع با برادرم اختلاف داشتم البته اختلاف اصلی ما بر سر خانه پدری و ارثیه او بود. پدرم چند سال قبل فوت کرده و یک ساختمان چند واحدی برای مادرم و من و خواهر و برادرم گذاشته بود. با این حال من از میزان ارثی که برایم گذاشته بود راضی نبودم و روز حادثه هم سر همین موضوع با برادرم درگیر شدم.
از آنجا که هردو نفرمان نیز مقدار زیادی مواد کشیده بودیم تحت تأثیر مصرف شدید مواد مخدر عصبانی شدم و تصمیم به قتل او گرفته و با برداشتن چاقوی آشپزخانه به او حمله کردم و ضربات متعددی به او زدم. وقتی به خودم آمدم برادرم مرده بود از ترس فرار کردم و چاقو را زیر تخته سنگی داخل جوی آب در فاصله ۶۰۰ متری منزل خودمان مخفی کردم.”
بدین ترتیب با اعترافات مرد معتاد، وی بازداشت و برای تحقیقات بیشتر به مراجع قضایی معرفی شد.
سروان الهام دهنوی رئیس مرکز مشاوره نیروی انتظامی غرب استان: “در بررسی پرونده این مرد میبینیم که وی فرزند اول خانواده و دارای تحصیلات فوق دیپلم بوده، پدرش کارگری میکرده و در سن ۵۵ سالگی فوت کرده و مادرش بیسواد و خانه دار است.
به گفته خودش رابطه او با پدرش زیاد صمیمی نبوده و برای تأمین مخارج زندگی در کنار تحصیل به کار نیز مشغول شده است. در کودکی همیشه شاهد دعوا و درگیری والدین و کتک خوردن مادرش بوده است. وی انگیزه اصلی خود را از ارتکاب جرم عصبانیت و ناتوانی در کنترل خشم و نیز نداشتن حالت طبیعی بهعلت مصرف مواد مخدر میداند.
یکی از انواع قتلهایی که بیشتر در جوامع سنتی مثل کشور ما به وقوع میپیوندد و ریشه در عوامل روانشناختی، فرهنگی و اجتماعی مختلف دارد، قتلهای خانوادگی است. این گونه قتلها که از آنها بهعنوان فاجعه خاموش نام برده میشود علل مختلفی دارد.
آنچه که در بین عوامل بروز قتل مورد توجه قرار میگیرد، اختلالات روانی و رفتاری در برخی از اعضای خانواده هاست که به راحتی توسط خانواده قابل شناسایی و تشخیص نیست و ممکن است یک اختلال رفتاری در خانواده بدون اینکه مهم تلقی شود به مرور زمان منجر به رفتارهای خشن و عصبی در اعضای خانواده شود.
مصرف مواد مخدر و محرکهایی همچون شیشه و انواع مواد محرک با ایجاد توهم زمینه ساز بروز ناهنجاریهای رفتاری در خانواده میشود. اما تمام این عوامل به راحتی قابل پیشگیری و درمان است که نیاز به همت، توجه و همکاری جمعی افراد و نهادهای مسئول در جامعه دارد.”