به گزارش سرویس اقتصاد آرنا ، استفان روچ، اقتصاددان معروف و از اساتید ارشد دانشگاه ییل آمریکا، هشدار داد سال آینده سال سختی برای دلار خواهد بود
او همچنین گفت: احتمال یک رکود عمیق ثانویه برای اقتصاد آمریکا افزایش یافته است و ایده سقوط دلار دیگر ایده نامعقولی به نظر نمیرسد.
روچ در گفتگو با سیانبیسی گفت: ما دادههای داریم که نشان میدهد هم میزان پساندازها و هم وضعیت حساب جاری از آنچه انتظار داشتیم بدتر است.
او گفت: کسری حساب جاری بینالمللی دولت آمریکا، که معیار گستردهای از عدم توازن بینالمللی ما با سایر جهان است، در سه ماهه دوم به شدت بدتر شد.
همچنین در سه ماهه دوم امسال یک اتفاق شوم دیگر برای اقتصاد آمریکا افتاد و آن این بود که میزان پسانداز خالص ملی که مجموع پساندازهای افراد، شرکتها و بخش دولتی است، در این سه ماهه با بدترین سقوط تاریخ خود روبرو شد و برای اولین بار از بحران مالی جهانی تا کنون به محدوده منفی سقوط کرد.
در حال حاضر شاخص دلار آمریکا در ۹۴ واحد قرار دارد، در حالی که در ماه ژوئن که استفان روچ پیشبینی کرده بود ارزش دلار ۳۵ درصد سقوط میکند این شاخص در ۹۶ واحد قرار گرفته بود.
در آن زمان روچ پیشبینی کرده بود این سقوط ارزش دلار در یکی دو سال آینده اتفاق خواهد افتاد اما حالا او میگوید این اتفاق تا پایان ۲۰۲۱ رخ خواهد داد.
او گفت: با نداشتن پسانداز اگر بخواهیم رشد کنیم باید کسری حساب جاری بینالمللی خود را بالا ببریم تا پسانداز نداشته خود را از جای دیگری قرض کنیم. این اقدام همیشه ارزش ارز را پایین میآورد. دلار هم در برابر چنین اتفاقی ایمن نیست.
روچ که قبلاً رئیس مورگان استنلی آسیا بود در مورد ریکاوری اقتصادی آمریکا از پاندمی نگران است و میگوید: شانس وقوع رکود ثانویه اقتصاد آمریکا بالای ۵۰ درصد شده است.