در کتاب تازهای که روز گذشته منتشر شده است، رئیسجمهور آمریکا مدعی شده است که اگر اوباما با کره شمالی وارد جنگ میشد، 100 میلیون نفر کشته میشدند.
بنا به اطلاعات کتاب جدیدی که بر اساس مصاحبه با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نگاشته شده است، رئیسجمهور آمریکا برآورد کرده که اگر در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما»، واشنگتن با کره شمالی وارد جنگ میشد، حدود 100 میلیون نفر کشته میشدند.
بنا به گزارش خبرگزاری «یونهاپ»، ترامپ این اظهارات را در کتابی تحت عنوان «درون کاخ سفید ترامپ: داستان واقعی ریاستجمهوری وی» به نویسندگی «داگ وید» که مشاور سابق دو رئیسجمهور آمریکا بوده و روز گذشته (سهشنبه) به چاپ رسید، مطرح کرده است.
ترامپ در ژانویه 2019 (دی ماه سال 97) با وید ملاقات داشته و مطالبی را به وی گفته بود و طبق این گفتوگو، ترامپ تأکید کرده که اگر اوباما همچنان رئیسجمهور آمریکا بود، حتماً با کره شمالی وارد جنگ شده بود.
وید به نقل از ترامپ در این کتاب نوشته است: «و من همچنین فکر میکنم که سی تا یکصد میلیون نفر (در جنگ آمریکا با کره شمالی) کشته میشدند».
طبق این گزارش، کره جنوبی، 51.2 میلیون نفر جمعیت دارد و کره شمالی جمعیتی معادل 25 میلیون نفر دارد.
ترامپ در این خصوص گفت: «همانطور که میدانید، سئول، پایتخت کره جنوبی، در نزدیکی مرز قرار گرفته است….و سئول جمعتی بالغ بر سی میلیون نفر دارد. کیم (رهبر کره شمالی)، دهها هزار سلاح و توپخانه دارد…او (کیم) حتی برای به بار آوردن بزرگترین فاجعه تاریخ، نیازی به یک سلاح هستهای ندارد».
این گزارش سپس با اشاره به اظهارات ترامپ نوشت که جمعیت سئول کمتر از 10 میلیون نفر است.
طبق کتاب تازه منتشر شده، ترامپ برخی از نامههایی که کیم برایش نوشته بود را به وید نشان داده است.
وید طبق این نامهها نوشته است که رهبر کره شمالی به وضوح اعلام کرده که رسماً به دنبال پایان جنگ 1950 تا 53 کره است که علیرغم آنکه درگیری مسلحانه دو کره به پایان رسیده است، موجب صلح دو کشور نشده است.
کیم آنطور که در این کتاب نوشته شده است در یکی از نامهها به ترامپ نوشته است: «من قاطعانه معتقدم که اراده قوی، تلاشهای صادقانه و رویکرد بینظیر من و جنابعالی، آقای رئیسجمهور، با هدف آغاز یک آینده جدید بین جمهوری خلق دموکراتیک کره و آمریکا قطعاً ثمربخش خواهد بود».
در بخشی از این کتاب، ترامپ از نحوه پوشش رسانهها از اولین دیدار وی با کیم در سنگاپور در ژوئن 2018، انتقاد کرد و گفت که این ملاقات به منزله تسلیم شدن بیش از حد به تصویر کشیده شده است.
ترامپ اینگونه توضیح داد: «و در حقیقت، ما هیچ اقدام غیرقابل برگشتی انجام ندادیم. لغو رزمایشها به ذخیره میلیونها دلار منجر شد و ما میتوانیم هر زمان که بخواهیم، آن (رزمایشها) را از سربگیریم. بنابراین چه تسلیم شدنی مطرح است؟ ما تحریمهای شدیدی علیه آنها وضع کردیم. این تحریمها همچنان برجاست».
اشاره ترامپ به رزمایشهای مشترک آمریکا با کره جنوبی بود که در آستانه نشست سنگاپور لغو شده بود.
بنا به نوشته وید، ترامپ به شدت از میزان تعهد دفاعی آمریکا در قبال کره جنوبی انتقاد داشته است.
ترامپ در کتاب تازه منتشر شده، گفته است: «فراموش نکنید که ما کل سال، 40 هزار سرباز در کره جنوبی داریم».
گزارشها حاکی از آن است که حدود 28 هزار و 500 نظامی آمریکایی در حال حاضر در کره جنوبی مستقر هستند.
ترامپ ادامه داد: «میدانید چه قدر هزینه صرف دفاع از کره جنوبی میکنیم؟ چهار و نیم میلیارد دلار در سال؟ قابل درک است؟»
اخیراً ترامپ از کره جنوبی درخواست کرده است تا سال آینده پنج میلیارد دلار برای مشارکت در هزینههای دفاع از این کشور به آمریکا تخصیص دهد که این پنج برابر هزینهای است که کره جنوبی امسال تخصیص داده است.
طبق آنچه که در کتاب مربوط به ترامپ آمده، رئیسجمهور آمریکا در انتقاد از همپیمانانش نیز گفته است: «و شما داستان کره جنوبی و سامانه موشکی و سامانه ضدموشکی تاد را شنیدید؟ ما خیلی هزینه کردیم. خیلی هزینه کردیم. (در قبال آن) هیچ چیز به دست نیاوردیم».
سامانههای تاد آمریکا در سال 2017 برای مقابله با آنچه که تحرکات موشکی کره شمالی خوانده شده، در کره جنوبی مستقر شده است.