بین الملل
موضوعات داغ

جولان موشک تاپ اتک ایرانی در جنوب لبنان

حزب‌الله با استفاده از موشک‌های تاپ اتک «الماس» علاوه بر آنکه می‌تواند اهدافی را که در دید مستقیمش قرار ندارند و اصطلاحا در زاویه بی روح مستقر هستند را هدف قرار دهد و امنیت تیم‌های ضد زره خود را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس بین الملل آرنا، اخیرا گروه مقاومت «حزب الله» لبنان تصاویری از اصابت یک سایت اطلاعاتی و یک تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی با نوعی موشک ضد زره با قابلیت حمله از بالا یا تاپ اتک را منتشر کرده که به گمان اکثر کارشناسان، حزب الله در این عملیات‌ها از موشک ضدزره «الماس» که از طریق ایران در اختیار این گروه قرار گرفته، استفاده کرده است.

از آغازین روزهای جنگ تا کنون، حزب الله راهبرد مشخصی را برای مقابله با رژیم صهیونیستی در پیش گرفته که مبتنی بر استفاده از موشک‌های ضد زره هدایت شونده است.

حزب الله با استفاده از این موشک‌ها و بدون آنکه وارد سرزمین‌های اشغالی شود، اهداف مدنظر خود در جدار مرز با فلسطین را هدف قرار داده است که این اهداف عمدتا تجهیزات نظارتی و مخابراتی اسرائیل را شامل می‌شود.

حزب الله لبنان از آغاز عملیات طوفان الاقصی تا کنون تعداد قابل توجهی موشک ضد زره هدایت شونده علیه اسرائیل بکارگیری کرده که این امر نشان دهنده توان قابل توجه آنان در این حوزه و همچنین برآورد غلط اسرائیل از زرادخانه موشک‌های ضد زره حزب الله است. موضوعی که اخیرا معاون عملیات سپاه نیز به آن اشاره کرده و گفته بود: «امروز هم اسرائیل اطلاعات درستی از موشک‌های ضدزره حزب‌الله ندارد.»
بنا بر این گزارش، حزب الله از آغاز جنگ تا کنون بسته به نوع و فاصله هدف،‌ از موشک‌های ضد زره مختلفی استفاده کرده که موشک «الماس» جدیدترین نوع آنها است. این موشک که ساخت صنایع دفاعی کشورمان است با الگوگیری از موشک‌های ضد زره تاپ اتک در دنیا و اسپایک اسرائیلی طراحی و تولید شده است.

بر اساس اطلاعاتی که برخی منابع غربی منتشر کرده‌اند احتمالا موشک اسپایک در یکی از درگیری‌های اسرائیل با حزب الله توسط این گروه به غنیمت گرفته شده و از آن طریق برای مهندسی معکوس به ایران رسیده است.
اسپایک یک موشک هواپرتاب دارای موتور راکتی سوخت جامد و بالهای بازشونده از داخل بدنه به سبک و سیاق موشک‌های ضد زره تاو و نمونه‌های الگوبرداری شده از آن است. این موشک از جستجوگر تصویری حرارتی و اپتیکی به عنوان سامانه هدایت خود بهره می‌برد.

آرنانیوز

برای آشنایی بیشتر با این نوع موشک باید بدانیم که خانواده موشک‌های اسپایک ساخت رژیم صهیونیستی دارای انواع مختلفی هستند که قابلیت نفوذ تا بیش از 1000 میلیمتر، هدایت به کمک فیبر نوری، امکان حمله از بالا، قابلیت “شلیک کن ــ فراموش کن” و گستره وسیعی از برد در نمونه‌های مختلف آنها وجود دارد.

موشک اسپایک SR دارای برد 50 تا 1500 متر نسخه کوتاه برد این موشک است که برای نیروهای پیاده طراحی شده است. این مدل از موشک اسپایک علاوه بر سرجنگی ضد زره سرجنگی ضد استحکامات نیز دارد که در جنگهای شهری و برای تخریب دیوار ساختمان‌ها کاربرد دارد.

هم اکنون موشک الماس در کشورمان در سه نوع مختلف با بردهای متنوع طراحی و تولید شده است. موشک الماس 1 با برد 4 کیلومتر، الماس 2 با برد 8 کیلومتر و موشک الماس 3 با برد 8 کیلومتر از جمله این موشک‌های هستند.

البته سردار فرحی جانشین سابق وزارت دفاع در گفتگو با خبرنکار دفاعی خبرگزاری تسنیم،‌ از تست نمونه 12 و 18 کیلومتری این موشک نیز خبر داد.

این موشک برای شلیک از انواع پرتابگرهای زمینی( ثابت و متحرک) و همچنین انواع پهپاد و بالگرد توسعه داده شده است و چنانچه از سکوهای هوایی پرتاب شود برد آن افزایش می‌یابد.

این موشک اما دو قابلیت مهم در اختیار رزمندگان حزب الله قرار می‌دهد. اول آنکه این موشک قابلیت حمله از بالا به سمت هدف را دارد و این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که زره قسمت فوقانی ادوات زرهی معمولا ضعیف‌ترین بخش زره است و از سوی دیگر سامانه‌های دفاع فعال که برای حفاظت از تانک‌ها طراحی شده‌اند قادر به دفع حملاتی از بالا نیستند.

هرچند اسرائیلی‌ها مدعی بودند که سامانه دفاع فعال تروفی قادر است حتی حملات از بالا را نیز دفع کند اما در جریان نبرد طوفان الاقصی ثابت شد که این سامانه قادر به چنین کاری نیست و به همین دلیل اسرائیلی‌ها مجبور به نصب زره قفسی روی تانک‌های خود شدند.
موشک‌هایی مانند طوفان،‌ دهلاویه، توسن و رعد که تاکنون حزب الله از آنها استفاده می‌کرد چنین قابلیتی ندارند و تیرانداز باید تا لحظه اصابت به هدف کنار پرتابگر بماند و موشک را هدایت کند. همین امر موجب شده بود تا برخی‌ تیم‌های ضد زره حزب الله توسط پهپادهای اسرائیلی هدف قرار بگیرند.

آرنا نیوز

اما نوعی از موشک‌های الماس که احتمالا حزب الله هم به آنها تجهیز شده است دارای قابلیت «شلیک کن و فراموش کن» هستند. جستجوگر این موشک‌ها پس از شلیک روی هدف قفل کرده و خودکار به سمت هدف می‌روند این امر موجب می‌شود تا تیرانداز پس از شلیک بلافاصله محل را ترک کند و از هدف قرار گرفتن توسط دشمن در امان بماند.


↓در شبکه های اجتماعی به آرنا نیوز بپیوندید↓

اینستاگرامتلگرام




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا