به گزارش سرویس حوادث آرنا، رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تشریح آخرین وضعیت استانهای درگیر سیل و مداخلات جوی از ارائه درخواست افزایش رقم وامهای معیشتی و جبران خسارت سیل زدگان به دولت خبر داد.
با اشاره به بارشهای اخیر در کشور که عمده استان ها را تحت تاثیر خود قرار داد، گفت: سازمان مدیریت بحران کشور درابتدای پاییز دستورالعملی را به استانداران سراسر کشور ابلاغ کرده و بر ضرورت آماده باش آنان برای حوادثی که ممکن است در پی نزولات جوی ایجاد شود، تاکید کرد. پس از آن نیز در پی پیش بینی های هواشناسی، هشدارها و دستورالعمل های لازم را بر حسب استان و منطقه به مدیران کل بحران و تمامی دستگاه های امداد و خدماتی ابلاغ کرده است که در مورد بارش های اخیر نیز همین اقدامات انجام شد.
وی با بیان اینکه بارش های اخیر سبب بروز آبگرفتگی و سیلاب در برخی از مناطق استان های خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان و هرمزگان شد گفت: متاسفانه شدت این بارش ها خساراتی را به هموطنان ما به خصوص در دو استان بوشهر و خوزستان وارد کرد که در حال پیگیری برای جبران آن هستیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وضعیت استان خوزستان گفت: در برخی از شهرهای این استان سالهاست که به دلیل نبود نهرهایی برای جمع آوری و انتقال آبهای سطحی مشکلاتی ایجاد میشود. در این شهرها عمدتا با پمپ های قوی اقدام به تخلیه آب میشود که سال گذشته نیز با پیگیری سازمان مدیریت بحران کشور چندین دستگاه پمب قوی برای تخلیه آب اختصاص داده شد.
پرداخت وام بلاعوض معیشتی به آسیب دیدگان سیل
نجار در مورد وضعیت فعلی استان خوزستان گفت: در حال حاضر دراین استان مشکل جدی وجود ندارد و عمده ارزیابی ها برای تعیین خسارات و جبران آنها نیز به اتمام رسیده است. ما تلاش کردیم که با دست باز نسبت به جبران خسارات اقدام کنیم و حتی موارد متعددی که خانه فرسوده ای در مناطق سیل زده قرار داشت، آن را هم در لیست جبران خسارات قرار دادیم. در همین راستا نیز در مجموع چهار هزار درخواست برای وام تعمیرات و ۱۰۰۰ درخواست برای وام ساخت واحدهای تخریبی و نوسازی در این استان تایید شده است. علاوه بر آن ۶۰۰۰ وام معیشتی نیز به حادثه دیدگان پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخشی از این وام ها بلاعوض و بخشی دیگر نیز با بازدهی کم است، گفت: وام معیشتی از نوع بلاعوض است و همچنین بخشی از وام های جبران خسارات نیز به شکل بلاعوض پرداخت خواهد شد.
درخواست افزایش مبلغ وام جبران خسارات به دولت
رییس سازمان مدیریت بحران کشور درمورد مبلغ این وام نیز گفت: در درخواستی به دولت تاکید کردیم که با توجه به افزایش قیمت مصالح و هزینه ها لازم است مبلغ این وام ها افزایش پیدا کند که پس از تایید نهایی رقم آن را اعلام میکنیم.
نجار در مورد وضعیت استان بوشهر نیز گفت: در این استان همچنان ارزیابی ها ادامه دارد و فرآیند تعیین خسارت هنوز انجام نشده است. اما پس از نهایی شدن مانند استان خوزستان وام های معیشتی، تعمیری و نوسازی به آسیب دیدگان داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بارش ها در این استان کم سابقه بوده است، گفت: در مناطقی از استان بوشهر در عرض سه ساعت بیش از ۱۶۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که بسیار زیاد است. از طرفی دیگر در برخی نقاط مانند وحدتیه، دلیل آبگرفتگی شکستگی چند درخت و افتادن آن به رودخانه بود. این درخت ها در زیر پلی متوقف شده و آب نیز پشت آن انباشت شده و مشکلاتی را ایجاد کرده بود.
پرداخت اجاره بها برای اسکان موقت
رییس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین از پرداخت اجاره بها برای اسکان موقت سیل زدگان خبر داد و گفت: به این افراد مبلغی داده خواهد شد تا به شکل موقت محلی را برای اسکان خود انتخاب کنند. که این مبلغ علاوه بر مبلغی است که تحت عنوان وام معیشتی و جبران خسارت پرداخت خواهد شد.
نجار تعداد فوتی های ناشی از این حوادث را نیز هفت تن اعلام کرد و گفت: دو نفر در بوشهر و پنج نفر در هرمزگان جان خود را از دست دادند .در این میان فقط یک زن در استان بوشهر به دلیل سقوط در آب جان خود را از دست داد و مابقی تحت تاثیر غیرمستقیم سیل قرار داشتند. یک نفر در بوشهر به دلیل ریزش ساختمان و پنج نفر شامل دو زن، دو مرد و یک کودک نیز که سرنشینان دو خودرو بودند به دلیل ریزش کوه جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه قطع شدن جدی برق را نیز در این استان ها نداشتیم، درباره مسیرهای مسدود شده نیز اظهارکرد: برخی ازمسیرها برای پیشگیری از وقوع خطر، مسدود شده اند و ما به استانداران ابلاغ کرده ایم که حتما مسیرهای دارای خطر را تا رفع کامل خطر مسدود کنند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد خسارات وارد شده به بخش کشاورزی و باغات نیز تصریح کرد: این خسارت ها از طریق بیمه پرداخت خواهد شد. سال گذشته ۲۲۸۴ هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه کشاورزی کمک کردیم و حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان نیز با استمهال وام کشاورزان موافقت شد. این عزیزان باید زمین های خود را بیمه میکردند که خوشبختانه عمده آنان این اقدام را انجام داده و خسارتشان نیز از این طریق انجام خواهد شد.
نجار با بیان اینکه در حال حاضر و طبق اعلام هواشناسی موج بارش جدید تا ۱۰ روز آینده در کشور رخ نخواهد داد، گفت: امدادرسانی در شهرها و مناطقی که لازم باشد ادامه خواهد داشت.